De oude universiteitsstad Luik speelt een centrale rol in de 21e-eeuwse Europese economie. De stad zelf telt 200.000 inwoners; voor de conglomeratie Luik zijn het er zo’n 600.000. Mede dankzij de hoogopgeleide bevolking hebben zich een aantal vooraanstaande biotechnologische en ICT-bedrijven in de stad gevestigd. Luik is via de E313 en het Albertkanaal verbonden met Antwerpen. Deze corridor is een belangrijke logistieke ader.

Met zijn ligging aan de Maas is Luik qua activiteiten de derde Europese binnenhaven. Trilogiport, een in 2015 geopend multimodaal platform dat water-, spoor- en wegverbindingen samenbrengt, versterkt de positie van de regio als belangrijke logistieke en distributiehub. Een netwerk van snelwegen, vracht- en hogesnelheidsspoorlijnen staat garant voor snel en efficiënt vervoer van goederen en mensen.

Luik beschikt daarnaast over een belangrijke vrachtluchthaven op ruwweg een uur rijden van grote bevolkingscentra als het Ruhr-gebied en Brussel. Een uitgebreid netwerk van opslag- en distributiecentra en industrieel vastgoed zorgt voor efficiënt multimodaal transport van goederen door de regio.

Prologis exploiteert industriële vastgoedobjecten en distributiecentra in de corridor Antwerpen-Luik.

  • Director, Leasing Officer
  • Marijn van den Heuvel
  • +31 (0) 20 655 19 45
  • Contact

Bekijk beschikbare woningen in de buurt

We hebben op dit moment geen beschikbare woningen in deze markt gevonden. Bekijk beschikbaarheid in de buurt met behulp van Property Search hieronder.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.