Björn Thiemann is senior vice president, regional head Northern Europe bij Prologis, een rol die hij op 1 januari 2023 op zich nam. Voorheen was hij als countrymanager verantwoordelijk voor de activiteiten van Prologis in Duitsland. Vandaag leidt hij alle operaties en ontwikkelingsactiviteiten in Noord-Europa, die Duitsland, België, Nederland en de Scandinavische landen omvatten. Hij werkt nauw samen met de lokale teams, vooral op het gebied van capital deployment, om de groei te stimuleren. Tegelijkertijd is hij verantwoordelijk voor de activiteiten in Duitsland.

Björn Thiemann, SVP, Regional Head NER, Prologis

Jessica Pilkes is als vice president, country manager Benelux verantwoordelijk voor de activiteiten in België en Nederland. Zij werd op 1 januari in deze functie benoemd. Voordien was zij vice president, real estate and customer experience lead Europe bij Prologis, waar zij de customer experience teams leidde. Ze was ook actief in asset management, een ideale basis voor haar nieuwe rol waarin ze rapporteert aan Thiemann.

Jessica Pilkes, VP, Country Manager Benelux, Prologis

"We vinden het zeer belangrijk om onze mensen intern te helpen opklimmen wanneer we kunnen, en deze twee promoties zijn het bewijs van precies die cultuur," zegt Ben Bannatyne, president Prologis Europe. "We kijken uit naar de nieuwe initiatieven die Pilkes en Thiemann in hun nieuwe functies samen met hun teams zullen nemen, zowel wat betreft klantgerichtheid als onze inspanningen voor het milieu, duurzaamheid en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid."

Tientallen jaren ervaring

Thiemann kwam in juli 2020 bij Prologis. Hij was eerder zeven jaar lang actief als hoofd fondsbeheer Europa/global bij Union Investment Real Estate in Hamburg, verantwoordelijk voor het beheer van en toezicht op de open-end UniImmo:Europa en UniImmo:Global vastgoedfondsen, met een totale vermogenswaarde van ongeveer 17,5 miljard euro. Daarvoor was hij vijf jaar lang hoofd fondsbeheer Europa bij Deka Immobilien Investment in Frankfurt. Thiemann heeft een diploma bedrijfskunde en een diploma vastgoedeconomie.

Pilkes werkt sinds 2010 bij Prologis als vastgoedmanager Benelux; directeur; hoofd vastgoedbeheer Benelux en andere functies.

Ouder artikel
Prologis Vastgoed faciliteert goederen gelijk aan bijna 3% van het wereldwijde BNP
Nieuwer artikel
Sander Breugelmans benoemd tot Head of Capital Deployment in Europa

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.