Prologis partnership met Sunrock zonnepanelen

Samenwerking Prologis en Sunrock over zonne-energie

Als wereldmarktleider in industrieel vastgoed zijn onze logistieke vastgoedfaciliteiten ontworpen om onze klanten en gemeenschappen te laten bloeien en bloeien - vandaag en morgen. Wij ontwikkelen energie-efficiënte gebouwen die de impact op het milieu helpen verminderen en de operationele kosten voor onze klanten verlagen. Daarom willen we tegen 2020 wereldwijd 200 megawatt aan zonne-energie opwekken.

Om dit doel te bereiken, installeren we in 2018 zonnepanelen op onze distributiecentra in Venlo (58.800 vierkante meter) en Nieuwegein (19.300 vierkante meter). De installatie in Venlo zal bestaan uit 14.352 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van 3,9 megawatt en Nieuwegein krijgt 5.337 zonnepanelen met een vermogen van 1,4 megawatt. Samen zullen deze projecten genoeg duurzame stroom opwekken voor 1.500 huishoudens. Prologis werkt voor dit project samen met Sunrock, dat in het project investeert en de ontwikkeling, bouw en exploitatie overziet.

Arthur van Kooij, hoofd projectmanagement Noord-Europa, Prologis, legt uit: "Duurzaamheid is voor Prologis vanzelfsprekend. Niet alleen om bij te dragen aan een beter milieu, maar ook omdat het ons werk leuker en interessanter maakt. En uiteindelijk resulteert het in een beter product. Onze samenwerking met Sunrock past perfect binnen deze visie."

Johannes Duijzer, directeur van Sunrock: "Op dit moment heeft Nederland het grootste potentieel aan zonne-energie van Europa. Sunrock richt zich op de grote daken van logistieke centra. In Nederland bieden deze gebouwen 31 miljoen vierkante meter ongebruikt dakoppervlak. Dit biedt een potentiële stroomcapaciteit voor maar liefst 700.000 woningen. De samenwerking tussen Prologis en Sunrock is een echte win-win case: Prologis stelt de daken beschikbaar, wij zorgen voor het kapitaal en installeren de zonnepanelen. Zo dragen we ook bij aan de energietransitie die in Nederland gaande is."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Van Kooij.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.