Logistiek vastgoed is veel meer dan de distributie van goederen: het is een essentiële verbinding in de wereldeconomie en een cruciaal onderdeel van de moderne supply chain. Maar hoeveel producten (en met welke waarde) worden wereldwijd via Prologis distributiecentra vervoerd?

Prologis heeft daarom een onderzoek gepubliceerd, tot stand gekomen in samenwerking met adviesbureau Oxford Economics, dat de economische impact van hun wereldwijde operaties analyseert: "The Future Flow of Goods." Dit is gemeten aan de hand van de warehouse doorvoer (waarde van de goederen die in aanraking zijn gekomen met een Prologis warehouses in één jaar).

Belangrijkste Belgische resultaten

  • 2,5% van het BNP in België bestaat uit goederen die in 2022 in een Prologis warehouse zijn geweest.
  • Deze goederen hebben een waarde van 15 miljard dollar.
  • De directe werkgelegenheid voor activiteiten in Prologis magazijnen in België bedraagt in 2022 6.585 personen, een stijging van 112% ten opzichte van 2020.

Belangrijkste Europese resultaten

  • 3,1% van het BNP van de 12 Europese landen waar Prologis actief is bestaat uit goederen die in 2022 in een Prologis warehouse zijn geweest.
  • Deze goederen hebben een waarde van 541 miljard dollar.
  • De directe werkgelegenheid die betrokken is bij activiteiten in Prologis magazijnen in Europa in 2022 is 236.094, een stijging van 19% ten opzichte van 2020. 

Belangrijkste wereldwijde resultaten

  • 2,8% van het wereldwijde BNP bestaat uit goederen die in 2022 in een Prologis warehouse zijn geweest: een stijging van 0,3% ten opzichte van 2020.
  • Deze goederen hebben een waarde van 2,7 biljoen dollar: een stijging van 23% ten opzichte van 2020.
  • In 2022 wordt de wereldwijde directe werkgelegenheid in Prologis-opslagplaatsen geraamd op 1.067.975, een stijging van 25% ten opzichte van 2020.

Onderzoeksmethode

Het onderzoek meet hoe Prologis’ bedrijfsoperaties en de activiteiten van haar klanten bijdragen aan de wereldwijde economie, gemeten door te kijken naar activiteit in de warehouses (directe impact), de supply chain die de activiteit ondersteund (indirecte impact) en de economische activiteit als resultaat van het uitbetalen van degenen die direct en indirect werk krijgen door Prologis (geïnduceerde impact).

Lees het volledige rapport hier (in het Engels).

Ouder artikel
Nieuw Prologis Park Boom DC2: toekomstbestendig en met zorg voor de leefomgeving
Nieuwer artikel
Prologis benoemt Björn Thiemann tot Regional Head Northern Europe en Jessica Pilkes tot Country Manager Benelux

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.