Eemhaven DC2 renovatie en parkontwikkeling

Renovatie Prologis Park Eemhaven

De vraag naar logistiek vastgoed in de Benelux is groot. De Eemhaven, gelegen in de haven van Rotterdam, is een belangrijke markt. De afgelopen jaren heeft Prologis haar portefeuille van zeven distributiecentra in de Eemhaven uitgebreid tot één park door drie faciliteiten op aangrenzende percelen te verwerven en te renoveren.

Hamburg Hausbruch DC2

Duurzame uitbreiding van Prologis Park Hamburg-Hausbruch

Bijna 30 jaar geleden werd in Hamburg-Hausbruch een faciliteit gebouwd voor de microchipproducent Philips. De Philips-dochter NXP Semiconductors heeft de gebouwen later kortstondig gebruikt en in de zomer van 2010 verlaten. In 2011 kocht Prologis, dat al twee andere logistieke faciliteiten op deze locatie bezat, het voormalige Philips-terrein om er een nieuwe speculatieve faciliteit te ontwikkelen.

Prologis Park Moissy 2

Duurzame waarden toegepast op nieuwe ontwikkelingen - Moissy 2

Omdat wij ons richten op duurzaamheid, speelt de ontwikkeling van braakliggende terreinen een grote rol in de Prologis portefeuille. Deze ontwikkelingen creëren nieuwe ruimte met een minimale impact op het milieu. Er worden geen nieuwe stukken grond afgesloten, eerdere verontreinigingen worden verwijderd en de grond krijgt een nieuwe bestemming. Prologis Park Moissy 2 in Frankrijk is zo'n ontwikkeling. Het terrein was voorheen eigendom van de PSA-groep. De autofabrikant gebruikte de faciliteit als opslagplaats voor reserveonderdelen, en Prologis kreeg de kans om het te kopen.

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.