Feiten Over het DC5 in Prologis Park Tilburg

34,524

vierkante meters aan grond

22,894

vierkante meters aan logistieke ruimte

1,867

vierkante meters aan mezzanine

1,042

vierkante meters aan kantoren

23

kades

Prologis Park Tilburg DC5

WELL Certificate Gold

De WELL Building Standard toepassen op logistieke gebouwen legt de nadruk op een aangename en gezonde werkomgeving. Het complexe certificeringsproces op Gold-niveau kost tijd en moeite. Aan alle WELL randvoorwaarden en 40 procent of meer van de optimalisatiekenmerken moet worden voldaan om de Gold-level certificering te behalen.

Erkende WELL-deskundigen zijn drie dagen ter plaatse geweest om het gebouw te beoordelen terwijl het volledig in bedrijf was. Deze strenge, op prestaties gebaseerde beoordeling maakt de IWBI-certificering tot een echt kwaliteitszegel.

WELL Building feature - planten

WELL Certificate Platinum

Na de introductie van de WELL Building Standard versie 1 voor logistiek vastgoed heeft Prologis nu ook de WELL versie 2 toegepast. Magazijnen met de WELL Building versie 1 hebben zeven afzonderlijke concepten die een gezonde en prettige werkomgeving garanderen. De WELL Building versie 2 gaat een paar stappen verder met maar liefst negen kenmerken. Ter optimalisatie is het begrip 'comfort' opgesplitst in de onderdelen 'akoestisch' en 'thermisch comfort' en zijn er twee nieuwe categorieën toegevoegd: 'materialen' en 'gemeenschap'.

Project Overzicht (Prologis Park Tilburg DC5)

In mei 2018 leverde Prologis DC5 op, een 25.803 vierkante meter build-to-suit distributiefaciliteit voor Pantos Logistics in Tilburg, Nederland. De faciliteit behaalde in mei 2019 WELL Certified™ Gold. Door een aangename en gezonde werkomgeving te creëren, hebben we Pantos een unieke toegevoegde waarde geboden die rekening houdt met zijn werknemers - de belangrijkste hulpbron van het bedrijf.

MAAK EEN WELL-WANDELING (Prologis Park Tilburg DC5)

Wilt u ons WELL bouwproject ervaren? Onze 3D animatie biedt de mogelijkheid om Prologis Park Tilburg DC5 te verkennen en geeft ook informatie over de faciliteit en de WELL Building Standard.

  

Project Overzicht (Prologis Park Nieuwegein DC2)

Met Prologis Park Nieuwegein creëerde Prologis een build-to-suit logistiek gebouw in de logistieke hotspot van Nederland. Met het onlangs behaalde WELL Platinum Certificaat is het distributiecentrum (DC2) een van de voorlopers in de wereldwijde industriële logistiek op het gebied van prettige en gezonde werkomgevingen. Met deze certificering biedt Prologis hoofdbewoner HEMA en haar medewerkers een belangrijke meerwaarde in de uitoefening van hun vak en daarmee het succes van het bekende bedrijf.

Partnerships

Als toonaangevende ontwikkelaar streven wij ernaar de normen voor onze distributiefaciliteiten te verhogen. Wij werken samen met ervaren partners om WELL voor logistiek vastgoed aan te passen en toe te passen. WELL-kenmerken in onze gebouwen kunnen voor onze klanten een onderscheidende factor zijn bij de aanwerving van logistiek personeel. Het aanbieden van een aantrekkelijke werkomgeving helpt om gekwalificeerde werknemers te vinden en te behouden.

Prologis ParkLife Wellbeing

Interview met Doepelstrijkers

Met medewerking van cutting-edge design studio Doepelstrijkers bevat het interieur van het magazijn verschillende groene ruimtes om de werkomgeving te verbeteren.  Een reflecterend paneel verbindt de gevel met de binnenwanden. De natuur buiten wordt gereflecteerd in het paneel, waardoor een verbinding ontstaat tussen mens en natuur.

WELL Building feature - narrowcasting

Interview met M3E

In samenwerking met duurzaamheidsadviesbureau M3E introduceerde Prologis drinkwaterkranen om de magazijnmedewerkers van vers en gefilterd drinkwater te voorzien. Een geavanceerd ventilatiesysteem, toepassing van emissiearme materialen en biodynamische verlichting dragen bij aan een gezonde werkplek.

Contact

Heeft u vragen over Prologis WELL projecten of algemene vragen over WELL bouwen met betrekking tot logistieke faciliteiten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Arthur van Kooij, VP, Head of Project Management Northern Europe

Arthur van Kooij

VP, Head of Project Management Northern Europe

E-mail: [email protected]

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.