Boom, 01 februari 2024 - Prologis, wereldwijd ontwikkelaar van logistiek vastgoed, verhuurt 25.000 m² van zijn nieuwbouwcomplex in Boom op lange termijn aan logistiek dienstverlener Fiege. Met Boom DC2 realiseert Prologis een volledig elektrische faciliteit die positief bijdraagt aan een duurzame logistieke keten in België.  Zodra de site klaar is in april 2024, zal Fiege de activiteiten verhuizen van een Duitse site naar Boom.

"We zijn erg blij dat we een sterk partnerschap zijn aangegaan met Prologis, die de uitdagingen binnen onze business begrijpt. Met deze nieuwe operationele basis bieden we een strategische locatie in het hart van Europa die tegemoetkomt aan de toenemende vraag van klanten naar duurzame infrastructuur,” zegt Koen Verschoren, operations director België bij Fiege.

Deze nieuwe aankondiging bevestigt de reputatie van Prologis als betrouwbare leverancier van toekomstgerichte logistieke oplossingen. Het portfolio van het bedrijf omvat meer dan 5.500 gebouwen in 19 landen.

"We zijn verheugd om onze diensten te verlenen aan Fiege in België. Inmiddels is de helft van het gebouw verhuurd, de resterende 25.000 m² is nog beschikbaar. Het feit dat we een aanzienlijk deel van het terrein al voor de oplevering hebben verhuurd, toont de groeiende vraag naar vakkundig logistiek vastgoed in deze regio", zegt Gina Helmold, Vice President en Hoofd Leasing and Capital Deployment bij Prologis.

Prologis werd geadviseerd door Oreon Properties, Cushman & Wakefield, CBRE en Loyens & Loeff.

Benchmark op het gebied van duurzaamheid
Boom DC2 is een voorbeeld van duurzaam bouwen. Meer dan 4.000 zonnepanelen met een totaal vermogen van 1,7 megawatt, gecombineerd met warmtepompen, energiezuinige LED-verlichting en isolerende ramen met driedubbel glas, maken het gebouw volledig energiepositief. Er wordt meer energie opgewekt en aan het net geleverd dan er wordt verbruikt. Prologis streeft daarom naar een BREEAM-certificering bij oplevering van het project[1].  Bovendien wordt Prologis' Boom DC2 ontwikkeld met respect voor de lokale fauna, flora en omwonenden.

OVER PROLOGIS
Prologis, Inc. is wereldwijd marktleider in logistiek vastgoed met een focus op markten met hoge barrières en een sterke groei. Op 30 september 2023 was het bedrijf eigenaar van of had het investeringen in, in volledige eigendom of via co-investeringsvennootschappen, vastgoed en ontwikkelingsprojecten met een verwachte totale oppervlakte van ongeveer 1,2 miljard vierkante voet (114 miljoen vierkante meter) in 19 landen. Prologis verhuurt moderne logistieke faciliteiten aan een gevarieerd klantenbestand van ongeveer 6.700 klanten, voornamelijk in twee grote categorieën: business-to-business en retail/online fulfilment.

Over Fiege
De Fiege Groep, met hoofdkantoor in Greven in Westfalen (Duitsland), is één van Europa's meest innovatieve logistieke bedrijven. Met een personeelsbestand van 23.500 medewerkers op 135 locaties in 15 landen ondersteunt Fiege haar internationale activiteiten in kernmarkten in heel Europa, en Azië. Fiege is een familiebedrijf van de vijfde generatie dat beschouwd wordt als een pionier in contractlogistiek. Haar modulaire oplossingen in Logistiek, Digitale Diensten, Vastgoed en Ventures vormen de essentie van haar bedrijfsactiviteiten. In 2022 realiseerde de Fiege Groep een omzet van twee miljard euro en beheerde het meer dan 4,5 miljoen vierkante meter logistieke ruimte. www.fiege.com 
 

[1] BREEAM meet de duurzame waarde in verschillende categorieën, van energie tot ecologie. Elke beoordeelde categorie wordt beoordeeld op een reeks parameters zoals de impact van het ontwerp en koolstofemissies, duurzaamheid en veerkracht van het ontwerp, aanpassing aan klimaatverandering en ecologische waarde inclusief bescherming van de biodiversiteit.

Nieuwer artikel
Prologis presenteert resultaten van het vierde kwartaal en volledig 2023

LATEN WE BEGINNEN

Elke connectie begint met een gesprek. Ons team staat klaar om te helpen.